Pladespillere og vinylplader har for alvor fået et comeback. Og det er ikke svært at forstå, at især den yngre generation foretrækker vinylplader. Lyden fra en plade er nemlig større og varmere, end lyden fra CD’er og streaming, der føles mere komprimeret og indelukket. Vinylens lyd føles mere ægte og naturlig.

Det er dog ikke udelukkende de unge, der køber vinyler. Forældregenerationen køber nemlig også pladespillere for at høre deres gamle LP’er. Et nostalgisk tilbageblik, en modedille, eller en tendens der kommer til at definere, hvad god lyd er, de næste mange år.

Nostalgi med et moderne udtryk

Rega-pladespillerne har domineret vinylindustrien i årtier. Deres Planar-model så dagens lys for første gang i 1973. Siden dengang har den været en af de bedst sælgende pladespillere på markedet. Det skyldes deres høje kvalitet og særdeles rimelige prisleje. Du får nemlig meget for pengene, når du investerer i en Rega Planar.

Det gælder ikke mindst for deres nye model; Rega Planar 3, som du ser her. Dette er nemlig efterfølgeren til den klassiske Planar-pladespiller. Og det er ikke til at tage fejl af. Grammofonen ligner nemlig sin forgænger til forveksling, men den har fået en grundig teknisk opdatering.

Rega Planar 3: Den hidtil bedste udgave

Rega Planar 3 findes i fem andre udgave, hvoraf dette er den, der har den absolut bedste lyd. Her er tale om en pladespiller, hvor du får virkelig god lyd for pengene. Faktisk er den så god, at den må være det bedste bud, der overhovedet er på en prisvenlig pladepiller, der er oppe at konkurrere mod high end-pladespillere, der koster det dobbelte.

Alt er nyt — undtagen pickup’en

Elys2 hedder pickup’en på denne pladespiller. Det hed den også på den forrige version. Det gør dog ikke noget, for det er en vellydende pickup — men hvis du virkelig vil have en pladespiller, der lyder som de allerbedste, så bør du skifte pickup’en. Den klarer sig dog i forvejen rigtig flot med den originale pickup, der også giver en varm og stor lyd.

Planar 3 er bygget af lamineret akryl, og her er virkelig tale en æstetisk pladespiller. En pladespiller med et minimalistisk udtryk, der vil klæde de fleste hjem. På oversiden er der en 12 millimeter tyk glasplade, der hviler på en underplade, der er placeret på en blank messingbund. Akrylen dækker alle synlige flader på den slanke pladespiller, hvilket skaber et simpelt og moderne look. En fuldendt pladespiller, hvor der er tænkt på alle detaljer.

Motoren har også fået en opgradering. I Rega Planar 3 er der nemlig en spritny, vibrationsmotor, der driver dén rem, der sørger for, at pladen roterer. Det skaber et perfekt samspil mellem motor og tonearmen.

Tonearmen er nemlig heller ikke sådan at kimse af. Den er nemlig utroligt populær grundet dens præcision og kvalitet. Ikke kun blandt vinylelskere, men faktisk også hos konkurrenterne. Det er nemlig ikke sjældent at andre fabrikanter anvender Regas tonearme på deres pladespillere. Selv dem, der ligger i et væsentligt højere prisleje.

Der kommer dog højst sandsynligt til at gå noget tid, før vi ser en RB330-armen på en anden pladspiller end Regas egne. Den er nemlig specialudviklet til Planar 3; et helstøbt armrør, hvis ophæng har en endnu finere tolerance end dens forgængere.

Her er virkelig tale om et kvalitetsprodukt, der kun kan sammenlignes med pladespillere i den helt høje ende af prisskalaen. En grammofon, der vel at mærke kan fås til små 2.299 kr. hos hifiklubben.dk. Du får ganske enkelt ikke en bedre pladespiller for de penge.

Lydbilledet er dynamisk og nuanceret

Noget af det allervigtigste for musikoplevelsen er dynamikken. De små detaljer i lydbilledet, der kendetegner high end-pladespiller. Et format hvor det er muligt at høre de dynamiske nuancer så tydeligt, at det nærmest er som om at være fysisk til stede i studiet. Man kan fornemme atmosfæren under indspilningerne.

Køber du en billigere pladespiller, kan du sagtens få en god lyd. Men du får ikke en lyd, der er så god som den, der er tale om her. Rega Planar 3 lyder nemlig fantastisk, og den er i skarp konkurrence med andre anerkendte grammofoner som Thorens TD203 og Pro-Ject 1Xpression Carbon Classic, hvilket helt klart er et fornemt selskab at befinde sig i.

Derfor er Rega Planar 3 et godt valg

Rega Planar 3 er en fuldstændig vidunderlig pladespiller. Den er bedre end sine forgængere på alle punkter. Den koster en smule mere, men hver en krone er godt givet ud. Faktisk burde den koste mere, end den gør.

Her er klart tale om en high end-pladespiller. Vælger du at sætte en ny pickup på pladespilleren, vil du få en seriøs sværvægter, der koster mindre end topmodellerne, men sagtens kan være med på samme niveau.

Køb den, hvis du vil have en pladespiller, der spiller helt fremragende uden at skulle af med en mindre formue.